lauantai 19. kesäkuuta 2010

PROLOGI: Mitä tarkoittaa käsite "Firqujen suku"?

Tästä se lähtee! :P

---


"Heipä hei! Tervetuloa seuraamaan sukuni blogia! Nimeni on Sandra Firq, ja edustan sukuni kolmatta sukupolvea."


"Asun melko mielenkiintoisessa yhteisössä, nimittäin minun, vanhempieni ja pikkusiskoni lisäksi samassa talossa asuu setäni, hänen vaimonsa ja heidän poikansa, joka luonnolisesti on siis serkkuni. Olen kuitenkin suunnitellut muuttavani pois kotoa. Talomme alkaa käydä melko ahtaaksi, isällä on valtava puutarha takapihalla, ja koska tykkään reissata vanhempieni kanssa, meille on kertynyt valtavat kokoelmat tavaraa jotka on täytynyt tilan puuttessa sijoittaa talon alle remontoituihin kahteen kellariin (toisessa niissä asun myös minä siskoni ja vanhempiemme kanssa). Taloa on jouduttu laajentamaan niin ylös- kuin alaskin päin, onhan se niin isäni kuin kaikkien hänen sisarustensakin synnyinkoti!"


"Mutta ei siinä kaikki - palan myös halusta muuttaa omilleni, paikkaan, jossa voin aloittaa kaiken kuin puhtaalta pöydältä, jossa voin rentoutua ja elää niin leveästi kuin ikinä haluan, ilman että tarvitsee nähdä kenenkään naamaa! Ei sillä, ettenkö olisi sosiaalinen, mutta seitsenhenkisen perheen kanssa saman katon alla asuminen alkaa loppupeleissä olla rankkaa! Tietysti pienenä sitä ajatteli, ettei halua koskaan pois täältä, mutta näin uutena nuorena aikuisena asiat näkee aivan eri silmin.
Mutta, minusta nyt on aika lopettaa jaarittelu, ja esitellä teille isovanhempani, heidät, jotka laittoivat Firqujen suvun käyntiin! Harmikseni en muista kummastakaan mitään, koska olin vielä vauva silloin kun he vielä elivät. Olen sisareni kanssa hautuumaalla usein samoillut ja odotellut, josko voisin nähdä heidän haamunsa, mutta kertaakaan he eivät ole pistäytyneet maan päällä... vielä.
Olen kuitenkin kuullut paljon juttuja isältäni ja muilta, myös äidiltäni joka heidät kerkesi tavata. Äitini vanhemmat sen sijaan olen kyllä nähnyt, äitini äiti poistuikin täältä jonkin aikaa sitten, mutta isoisäni elää edelleen kahden enoni kanssa aivan pienen matkan päässä meidän kodistamme.

"Noniin, tässä sitten mummistani muutama erittäin 'edustava' kuva, jotka löysin perhealbumista. Niin, ja hänen nimensähän oli Annyka Firq."
Toim. huom. Näissä ensimmäisissä kuvissa laatu hieman huonompi ja monissa seinät allaala ymym pikkuvirheitä, johtuen siitä, et kuvat on otettu sillon ku TS3 ostin, eli about vuos sitten. Laatu paranee ja seinät pysyy ylläällä kuhan päästään uuvempiin kuviin! :)

"Kieltämättä mielenkiintoisia ilmeitä hän on kuviin saanut... Kuka lie ne kuvannut edes? Kaipa joku hänen tuttavistaan, ellei sitten itse ole viritellyt kameraa kuvaamaan. Normaali simi ei varmaankaan rekonstruoisi jälkipolville kuvia itsestään ilmeilemässä, mutta mummini ei ollutkaan... miten sen nyt sanoisi? Normaali. Hänen luonteeseensa kuului vakava sekopäisyys, jolloin hänen oma kätensä saattoi kuristaa häntä sun muuta erikoista. Ja siinä ei ollut edes kaikki, tämän lisäksi hän oli lapsenmielinen! Olen saanut kuulla monia mielenkiintoisia juttuja sedältäni ja isältäni tästä yhdistelmästä! Voi miten toivonkaan, että olisin saanut tavata hänet! Hän oli myös ruokavirtuoosi ja kuulemani mukaan teki taivaallista ruokaa. Ammatiltaanhan hän oli ravintola-alan huipulla, enkä yhtään ihmettele! Myös säästeliään simin vikaa hänessä oli, kuten virtuoosinkin, mutta hän ei koskaan tietääkseni edes koskenut kitaraan. Hän oli enemmän elementissään keittiön puolella.


"Isoisäni sitten. Hänestä en löytänyt kovinkaan montaa kuvaa... Mutta kerrotakoon ensin, että hän oli tietokonenörtti jonka mummi löysi sattumalta kaupungilta. Hän oli niin kiintynyt tietokoneisiin, että oli muuttanut nimestäänkin Cycl0n3 Sw0rd, totuimme kuitenkin kaikki kutsumaan häntä tuttavallisesti Cyclon, eikä hänen 'hienompaa' nimeään talossa yleensä edes kuulla.
Luonteensa puolesta hän ja mummi tuntuivat natsaavan yhteen aivan täydellisesti. Hän oli nimittäin poikkeava, siitä syystä hän saattoi käyttäytyä tosi erikoisella tavalla toisinaan - eli yleensä ilmeisesti suurimman osan ajasta. Ja mainitsinkin jo hänen tietokonenörttiydestään, joten on varmaan sanomatakin selvää että hän oli tietokonenero, sekä myös nero (tulisin varmaan hänen kanssa hyvin toimeen sillä yksi minunkin piirteistäni on nero!). Näiden lisäksi hän oli sohvaperuna ja hajamielinen. Työtä hän teki journalismi-uralla, ja lisäsimoleoneja ansaitsi kirjoittamalla kirjoja. "


"Nämä kaksi olivat ainoat kuvat jotka saatoin löytää. Sen lisäksi, että siellä oli myös muutama huonompi kuva ja yksi, jossa hänellä on minun isäni taaperona sylissä! Todella omituista nähdä kuva jossa oma isä on vielä pieni! Mutta löysin kuitenkin heidän kihlajais- ja hääkuvat. Melko omalaatuiset nekin. Niin ja mumminihan näkyy olevan raskaana kummassakin kuvassa!"


"Aivan, asut. Isä kertoi, että Cyclon viihtyi pääasiassa yöpuku päällään - eli kuvassa näkyvä asukokonaisuus. Mummi taas sekopäisyytensä takia piti vaatetta mikä sillä hetkellä tuntui hyvältä, ja hänet nähtiin useimmiten juhlamekko päällä. Myös uimassa! Uima-asu taas näköjään sopi parhaiten tällaisiin tilanteisiin. 
Ukillakin kyllä oli tämä taipumus vaatteiden kanssa, koska hän oli poikkeava. Kuten sanoin, he sopivat yhteen täydellisesti! Mutta silti he kasvattivat lapsensa erinomaisesti - tai näin ainakin olen ymmärtänyt. No, ainakin isäni ja setäni sekä tätini sanovat, että he olivat mahtavat vanhemmat. Mutta niin tuolta albumista kyllä löytyykin paljon kuvia heistä viettämässä aikaa heidän kanssaan!


"Sitten olisi varmaan syytä siirtyä toiseen sukupolveen, kun kerta isovanhemmat on esitelty. Minullahan on siis kaksi setää ja yksi täti (ja äitini puolelta kaksi enoa). Vanhin on nimeltään Tommy, ja hän onkin nyt vanhus. Tommy on ollut nuoresta pitäen urheilullinen, joka onkin auttanut paljon häntä laki-uralla. Hän pääsikin huipulle jo aikaisin nuorena aikuisena, ja oli vuosikymmeniä samoissa tehtävissä, kunnes jäi eläkkeelle. Hän ei kuitenkaan jaksanut ainaista kotona nyhväämistä, joten nyt hän tekee sivussa yksityisetsivän hommia. Erikoista kyllä, vaikka voisi luulla, hän ei ole työnarkomaani. Sensijaan hän on arjen sankari, erittäin hyvä ominaisuus lainvalvontauralle!, hurjapää, siisti ja herkästi innostuva. Hän on yleensä se joka talossa siivoaa - hän kun ei voi sietää likaa ja hermostuu herkästi vain pelkästään siitä että sänky on petaamatta, ja nauttii kun kaikki on siistiä. Onneksi hän ei kuitenkaan nipota siitä muille, vaan pitää sen omana tietonaan.
En itse ole koskaan kamalasti Tommyn kanssa ollut tekemisissä, vaikka saman katon alla asutaan. Ei meillä oikein ole muuta yhteistä kuin innostus urheilua kohtaan.

Löysin albumista kuvia hänen lapsuudestaan ja nuoruudestaan, ja myös kuva miltä hän näytti aikuisena, sekä miltä näyttää nyt."
Toim.huom. Uuuuuuuu sori ekan kuvan laatu! :o
"Hmm, jonkinnäköinen luokkakuva ala-asteelta..."


"Tässä taas aikuisena, ja tämänhetkinen tilanne."

"Tommy sai pian veljen, eli minun toinen ja samalla lempisetäni syntyi. Hurjaa, näitä on todella hauska selata! Niin, lempisetäni on nimeltään Jerry, hän on toiminut lähes kuin sijaisisänä minulle. Vanhempamme ovat kyllä kasvattaneet minut ja siskoni, mutta olen viettäny enemmän aikaa Jerryn kanssa. Nykyisin minulla ja siskollani on kyllä hyvät välit äitiimme, isä viettää enemmän aikaa itsekseen."

Siinä lukee: "Minä ja Jerry kotiutettuna".


"Jerry asui meillä pitkään, mutta jossakin välissä hän vain sai aatoksen muuttaa pois. Hän kun on yksinäinen susi, joten hän kaipasi paikkaa jossa voi asua itsenäisesti. Olen varmaan saanut tämän idean häneltä, vaikka minä en haikailekaan aivan erakoitumista - minä nimittäin haluan perustaa oman perheen ja saada lapsia! Jerry on musiikki-uran huipulla rocktähtenä, joten luonnollisesti hän on virtuoosi. Olen varmaan häneltä saanut myös innostukseni kitaraa kohtaan! Olen aina ihaillut häntä soittajana! Tämän lisäksi hän myös on taiteellinen, ja maalasi aina upeita maalauksia. Monia hänen lapsena maalaamiaan löytyy talon seiniltä. Mummin ja ukin vanhaan huoneeseen taas on kerätty muotokuvat Tommysta ja hänen vaimostaan, sekä minun vanhemmistani, ja kuva mummista - kaikki setäni käsialaa!
Näiden lisäksi hän on perfektionisti ja kleptomaani. Olenkohan viettänyt liiaksi aikaa hänen seurassaan, koska minustakin tuli kleptomaani?"

"Jerryn jälkeen tuli sitten Sammy - minun isäni!"


"Isä on luonteeltaan paha ja pahansuopa. Se näkyy siinä, että hän jatkuvasti jupisee omiaan ja hänellä on taipumus loukata toisia. Hän tekee niin ihan vain huvikseen, monesti jopa Lindan (eli siskoni) kanssa hän haluaisi kiistellä tai muuta. Minua kohtaan hän on kyllä aina ollu mukava... Ihme kyllä, hänellä ei kuitenkaan ole yhtäkään vihamiestä! Vaikka hänestä se olisikin varmasti aivan mahtavaa omistaa niitäkin. Kunnianhimoinenkin hän on, rakastaa töitään ja onkin ollut jo pitkään tiedeuran huipulla, toisin sanoen saavuttanut suurimman haaveensa.
Vettä hän vihaa ja pelkää yli kaiken, ja tuo vesifoobisuus on toisinaan huono homma matkoilla, joilla kuitenkin tulee aina vastaan näitä lähteitä ja toisinaan myös altaita. Mutta yleensä minä tai äiti hoidamme ne, niin isän ei tarvitse koskea veteen. Isä ei ole niinkään siisti, mutta silti hänellä on jokin ihme taipumus siisteyteen, liekkö se liittyy hänen neuroottisuuteensa? Ainakin hän aika ajoin huutaa omiaan, ja tarkistelee hellaa että lavuaaria..."


"Isä monesti vapaa-ajallaan kalastaa, meillä onkin toisessa kellarikerroksessa oikea 'kalahuone', josta löytyy useampi akvaario ja seinillä on suurimmat isän saaliit kustakin kalalajista jotka hän on napannut. Myös puutarhassa hän kykkii monesti, hoitaa tarhaa jonka mummi jätti jälkeensä. Isä on saanut sinne kasvamaan niin kalmankukkia kuin juustoakin! Äitini on hieman osallistunut puutarhailuun, ja isä yrittää, että minä jatkaisin sen hoitoa hänen jälkeensä. Saa nähdä innostunko. Olisihan se tietysti järkevää, niin ei tarvitsisi aina ostaa ruokatarpeita, ja ruuatkin olisivat maittavampia.

"Isä on toiseksi viimeinen toista sukupolvea, viimeinen on minun ainoa tätini, Liza. En ole kovinkaan paljoa ollut Lizankaan kanssa tekemisissä, koska hän asuu muualla kihlattunsa, eli Joen, ja heidän poikansa kanssa."


 "Liza on ainoa joka peri mummin siniset silmät. Minusta hän näyttää todella paljon mummilta yleensäkin! Vain nenä on ukilta, kuten kaikilla sedillänikin.
Hän on piirteiltään herkkätunteinen, arjen sankari, lukutoukka, toivoton romantikko ja sikeäuninen. Hän työskentelee sairaalassa."


"Liza tosiaan asuu Joen kanssa muualla. Heillä on poika, joka on nyt teinin iässä, nimeltään Kyösti. Joo peli nimes sen! En tapaa heitä kovin usein, mutta Verna (eli Tommyn vaimo) kertoi meille Kyöstin olevan erittäin miellyttävä poika. Hän tapasi Kyöstin ja jutteli hänen kanssaan, kun oli remontoimassa pojalle huonetta sopivammaksi lapsukaiselle.
Tässä on kuva Joesta aikuisena, nyt hän on jo vanhus. Myös kuva heidän kihloistaan, minkä he postittivat meille. Romanttien paikka kosinnalle muuten, minäkin haluan tulla kosituksi vessassa! No en todellakaan."
"Pitää esitellä seuraavaksi varmaan jo edellä mainittu Verna os. Scotch, joka on Tommyn vaimo. Ainoa kuva Vernasta, jonka löysin, on tämä. Kuvassa hän tosin on vielä nuorempi, nykyään hän on jo harmaahapsinen vanhus.

"Vernan piirteitä ovat paha, säästeliäs, taiteellinen, pelkuri ja kärtty. Hän oli töissä bisnes-uralla, mutta päästessään havittelemalleen 8:lle tasolle, hän päätti ottaa lopputilin ja kokeilla sisustussuunnittelijan työtä. Täytyy kyllä sanoa, että hänellä on silmää siihen!

"Verna on ihan mukava. Vaikka hän onkin kärtty, ei hän silti yleensä ilkeile toisille, ja jaksaa olla iloinen. Maalaamista hän rakastaa, ja on myös taitelluit monia hienoja tauluja.

"Löysin täältä myös kuvan Vernan ja Tommyn kihloista. Mikä tätä sukua vaivaa? Tämäkin on otettu vessassa! Omani haluan kyllä pitää jossain tosi ihanassa paikassa ja muistaa ne romanttisena hetkenä enkä minään hetken mielijohteena jostain vessasta!"


"Seuraavaksi sitten se, joka on minun elämäni tukipilari ja yksi tärkeimpiä henkilöitä elämässäni! Äiti. Toisessa kuvassa itseasiassa hän pitelee minua sylissään!"


 "Äitini nimi on Lea, alkujaan Summanen. Omasta mielestäni äiti on todella miellyttävä persoona. Hän oli melko nuori silloin kun minä synnyin, eikä hän vaikuta ollenkaan keski-ikäiseltä vieläkään! Äiti on erittäin muotitietoinen, ja pukeutuu sen mukaisesti, ja työskentelikin hetkellisesti stylistinä. Äitini jaksaa olla aina iloinen, ja olen varmaan perinytkin oman pirteyteni häneltä.
Kuten isäkin, äiti on myös paha. Siitä syystä minä ja siskonikin olemme. Siitä huolimatta, että äiti on sohvaperuna, hänellä on urheilu huipussaan, kuten myös taistelutaidot. Näiden lisäksi hän on snobi, kömpelys ja hajamielinen. Minä pidän kyllä äidistäni, vaikka hän tykkääkin ajatella itseään enemmän kuin muita. Mielestäni kuitenkin hän on pitäny minusta ja siskostani hyvää huolta, ja huomioi meidät edelleen.
Äiti oli töissä rikosuralla pitkäänkin, mutta salongin saapuessa kaupunkiin, hän päätti kokeilla stylistin uraa. Työn kuitenkaan sen kummemmin nappaamatta, otti hän uudestaan yhteyttä rikosyhteisöön ja työskentelee taas rikosuralla.

"Tässä myös äitini ja isäni kihlakuva. Häät pidettiin putouksen luona, tällä kertaa juhlavammat kuin mitä aijemmin on nähty, ja sieltä myös on muutama valokuva."


"Seuraavaksi me kolme kolmannen sukupolven edustajaa! Minä, siskoni ja meidän serkkumme! Niin ja tietysti Kyösti, mutta hän asuu Lizan ja Joen kanssa muualla."


"Vasemmalla siskoni Linda, oikealla minä. Minulla ja Lindalla ei ole kovinkaan paljon ikäeroa, vain pari vuotta. Michael taas on vain muutaman kuukauden nuorempi kuin Linda.
Minä olen piirteiltäni paha, nero, paljaanpinnanpelkoinen, kleptomaani ja perhekeskeinen. En todellakaan malta odottaa, että pääsen muuttamaan pois! Haluan paljon lapsia! Rakastan Ranskaa, joten ei tule kuuloonkaan, että tuleva mieheni olisi joku täältä tuppukylästä. Haluan miehen, jossa virtaa aito, ranskalainen veri!" "Ylemmässä kuvassa olen taapero-ikäisenä setäni Jerryn kanssa lukemassa kirjaa. Alemmissa taas minä lapsena ja teininä. Nykyään olen nuori aikuinen ja näytän tältä."


"Kaikki sanovat, että olen kuin ilmetty äitini. Lindasta taas muut puhuvat, että hän näyttää enemmän isältä." 


"Linda on paha, aivan kuten minäkin ja meidän vanhempamme. Tämän lisäksi hän on pummi, lipevä ja sottapytty.
Minä olen enempi hymyileväinen, pirteä ja sosiaalinen, Linda taas on ilmeeltäänkin aika nyrpeän näköinen, vaikkei hän luonteeltaan olekaan mitenkään kärtty tai mitään. Me kaikki kolme viihdymme kirjojen ääressä, ja minä ja Michael kumpikin olemme kirjotitaneet jo kaksi kirjaa, Linda tulee hienosti perässä.
Linda haaveilee sotila-urasta ja vapaa-ajallaan harrastaa liikuntaa, kirjojen lukemista ja kirjoittamista. Tässä tapauksessa me olemme aika samanlaisia koska minäkin rakastan liikuntaa ja kirjoja! Minun suurin haaveeni on saada kehostani ja mielestäni täydellinen, eli että olisin loogisesti sekä liikunnallisesti niin hyvässä kunnossa kuin vain mahdoliista. Olen saanut sen jo puoliksi täytettyä, nimittäin olen opiskellut kaikki mahdolliset logiikan kirjat läpi, nyt vielä treenaan puntteja ja juoksua, ja pian olen siltäkin osin huippukunnossa!
Minun ja Lindan suhde on aika normaali sisarussuhde. Emme ole mitenkään parhaat kaverit, mutta emme myöskään vihaa toisiamme. Linda viettää mieluiten aikaa Michaelin kanssa, ja kun he samaa ikäluokkaakin ovat, he ovat monet kerrat tehneet läksyjä yhdessä. Niin, hehän jossakin välissä sopivat olevansa ikuiset parhaat ystävät. Tässä onkin sitten kuvia edellä mainitusta Michaelista."


"Hän on siis Michael. Minä itse en ole löytänyt mitään 'yhteistä säveltä' hänen kanssaan, mutta kuten jo sanoin, hän ja Linda ovat parhaat kaverukset. He kun ovat viettäneet koko lapsuutensa yhdessä, koska heillä on tosiaan vain muutama kuukausi ikäeroa.
Siitä huolimatta, että Michael on hyvä ja ystävällinen, se ei ole tuntunut häiritsevän heidän välejään. Michaelilla on myös ruutukammo, ja silti hän kirjoittaa kirjoja. Muuten hän ei ole missään tekemisissä koneiden kanssa - ainakaan omasta vapaasta tahdostaan. Viimeinen piirre tällä hetkellä hänellä on kaikesta kiinnostunut.

Hän haaveilee journalismi-uran huipusta, siksi hän on jo nyt lähtenyt kehittämään kirjoittajan taitojaan, sekä karismaa. Hän saakin todella helposti uusia ystäviä ja tutustuu toisiin ihmisiin, kiitos hänen luonteensa.

Michael on tehnyt jo pitemmän aikaa töitä kirjakaupassa, ja saikin vähän aikaa sitten ylennyksen. Linda taas työskentelee kauneushoitolassa. Minä olin teinistä asti hautausmaalla töissä, mutta sadessani kolmannen eli korkeimman ylennyksen ja saavutettuani (nuoren) aikuisuuden salat, päätin vaihtaa alaa. Kerron siitä myöhemmin lisää.

Ainiin, jos vertaatte Michaelin ja Tommyn (eli hänen isänsä) kuvaa, huomaatteko kuinka samannäköisiä he ovat?! Siitä tulikin mieleeni, että löysin täältä yhden kuvan jossa Kyösti on teini - hänhän täytti vuosia aivan vähän aikaa sitten. Mielestäni Kyösti muistuttaa myös erittäin paljon äitiään, eli siis tätiäni Lizaa. Katsokaa vaikka! Hän näyttää myös jatkavan mummimme sinisten silmien levitystä sukuun. Mummin lisäksi hän ja Liza ovatkin ainoat sinisilmäiset tässä suvussa!""No mutta! Esittelinkin siis jo sukuni! Laitan tähän loppuun vielä henkilöitymisien selkeyttämiseksi sukupuun, jonka saimme kun teimme pientä sukututkimusta. Sukututkimustoimisto lähetti meille oikein kuvin varustellun taulun!"


Kuva on suurin mahollinen minkä tähän saa,
mut jos nimien kanssa on hankaluuksia ni Lea on os. Summanen,
ja Verna os. Scotch. Cyclon taas on os. Sw0rd.


"Mutta eipä tässä sen kummempia enää, kiitoksia lukemisesta ja tulkaahan mukaan ensi kerrallakin!

"♥:llä,
Sandra :)"

---
Noin, siinäpä se! Tykkään (ja myös Sandra varmasti) kommenteista paljon, ja mielellään kuulisin onko tässä jotakii parannettavaa ja nii pois päin. Mitä tykkäsitte kuvien ja tekstin suhteesta? Oliko liikaa tai liian vähän jompaa kumpaa? Oliko liian pitkä ensimmäiseks osaks? Entäs tapa kirjottaa, niiku Sandra olis sen ite kirjottanu? Ihan mitä vaan, otan vastaan kritiikkiä myös! :)
 
Muistutan myös vielä, et ulkoasu ja muut jutut on vasta ihan alussa, ja säädän tässä näitä sitä mukaa ku jakselen ja keksin mitä johkii laitan. Ulkoasu muutenkii saattaa vielä muuttua ymym.
 
Tosiaan ensimmäinen sims-tarina, ja lisää tulee kuhan pelailen ja saan kuvia nii et tuntuu sopivalta. Tarinahan jatkuu Sandran kuvakulmasta edelleen.

15 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, odotan innolla seuraavaa osaa. Esittelyt on onnistunu hyvin, ja tämä on ihan sopivan pituinen, tekstia ja kuvia on juuri sopivasti. Oot hyvä kirjottamaan.

  Ainoo mikä häiritsi vähän. Jos tämä jatkuu koko ajan Sandran näkökulmasta, nuo heittomerkit voisi jättää pois. Ei mitenkään elämää kaatava asia, mutta minua ne vähän häiritsivät :D Fonttierosta huomaa tarpeeksi hyvin, mitkä ovat omia kommenttejasi.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia kommentista! :) Niitä heittomerkkejä on kyllä kieltämättä ärsyttävä kirjottaa, mut ajattelin laittaa ne siks et ne ainakii sit erottaa. Mut tosiaan ku omat kommenttini laitan harmaalla ja kursiivilla, ni ehkä noitten heittomerkkien jättäminen pois vois olla fiksumpaa.

  VastaaPoista
 3. Pidin tästä osasta melko paljon. :3 Ja blogin ulkoasu on ihana muuten! No mutta, nyt yritänkin arvostella jotakin. Omasta mielestäni teksti oli selkeää ja mukana pysyi, vaikka välillä sukuhaarat menivätkin sekaisin päässäni. :'D Valitettevasti teksti oli paikoittain tylsähköä, joka pilasi lukuintoa. Kumminkin hyvä osa, eli pistä vaan jatkoa tulemaan.

  VastaaPoista
 4. Sain minäkin tän viimein luettua. Ekalla kerralla valitti, ettei sivua löydy. :(

  Mutta hyvin esitelty tämä suku, ja kirjotustapa sopi tähän. Nyt vaan odotan mielenkiinnolla, miten tarina jatkuu, kun pääset kirjottamaan jostain tapahtuneista jutuista ja suvun elämästä. :)

  VastaaPoista
 5. ^ T. Radioactive :P

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä kirjoitustyyli oli ihan hyvä ja odotan innolla kuulevani lisää Friqujen perheen tulevaisuudesta :D

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia teille kaikille myös kommenteista!
  Melon, osaatko sanoo, missä kohin ja mikä teki tekstistä tylsähköö? Nii voisin sitte parannella vastaavia juttuja :)

  Radioactive, jos meinaat sitä ku linkitin sen Radolaan, ni sillon ainakii laitoin siihen vahingossa väärän linkin (laitoin tuon blogspotin sijaan siihen blogger) :D
  Jatkelen tätä, kuhan saan tuon pelin toimimaan sen verran et saisin tallennettua ja piettyä simini Sunset Valleyssa... Muuten jouvun heittää hyvästit perhe- ja ystävyyssuhteille! Nyt viime aikoina kauheeta kökköilyä ollu tällä pelillä, ja koitan ratkoo ne...

  Essi, kiitoksia myös siulle kommentista! :)

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvin kirjoitettu ja kivoja kuvia! Hyvä, että alussa on tämmönen tutustuttamiskappale. (: Voisit mun mielestä jättää noi " -merkit pois, kun Sandra kertoo. Voisi ajatella, että tämä on se simsmaailman blogi, jota Sandra kirjoittaa. Mutta ihan miten itse tykkäät tietysti!

  Tosiaan tää oli vähän tylsä paikoittain, mutta eihän siltä nyt voi muuta vielä odottaa, kun ei varsinaisesti tässä mitään tapahdu. :D

  Jään seuraamaan jatkoa. :)

  VastaaPoista
 9. Todella hyvä idea kun miettii, että nykyään lähes kaikki sims-tarinoiden muodot ovat käytössä. Tässä tuli esille hyvin kirjoittajan omat mielipiteet suvustaan, ja silti sain Firqujen suvusta puolueettomankin käsityksen. Paikoittain tylsempiä kohtia oli, mutta niitä ei ollut paljoakaan. Olet tosi hyvä kirjoittamaan, ja tätä aion jäädä seuraamaan vielä. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia kommenteista!

  conleche, juu, pitää kattoo. Varmaan ku tarina alkaa "kunnolla", eli seuraava osa minkä nyt millon lie saan tehtyä pelin bugittamisen takia, ni voisin tosiaan jättää ne pois. Tuohon esittelyyn ne ehkä sopii paremmin. Niitä on kyllä häiritsevää kirjottaakkii joka paikkaan.
  Ja pahottelen jo nyt, ja kirjotin myös tuonne ylle, et ku tosiaan pelin kanssa pahoja teknisiä ongelmia ni en osaa yhtään sanoo millon pääsen kirjottamaan seuraavaa osaa. Peli ku sammuilee (edelleen), ja nyt uutena ei anna tallentaa ollenkaa.

  Amélie, kiitos! Hieno juttu saaha lukija, ja saat jopa kunnian olla ensimmäinen (ja tällä hetkellä ainoa) lukija! :D
  Siulle myös infona sama ku conlechelle, et pelin takkuilun takia ei mitään tietoa millon saan uutta osaa tehtyä ja kuvattua. Mut yritän kuitenkii kaikkeni saadakseni tän toimimaan enkä luovuta ihan helposti. Ja uutta päivitystä odotellessa...

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Laitoin linkityksen :), luen tämän ajatuksen kanssa paremmalla ajalla ja laitan sitten parempaa analyysia, mutta noin päällisinpuolin vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta tarinalta!

  VastaaPoista
 13. Nonninii, nyt löyty aikaa lukea kunnolla tämä tarina :). Mitä pidemmälle luin, sitä enemmän tästä tykkäsin! Tämä on niin erilainen kuin mitä yleensä näkee. Hahmoihin pääsee hyvin käsiksi, koska kerrot niistä tarkasti ja syvällisesti. Kuvat on monipuolisia ja ne on kivasti laitettu tekstin joukkoon.

  Teksti on sujuvaa ja sitä lukee mielellään. Kirjoitusvirheitä ei pahemmin näy, paitsi ehkä jotain pilkkuvirheitä (mutta niistähän ei ole haittaa).

  Ainut mistä tuli mieleeni pientä kritiikkiä on blogin taustakuva. Ensiksi ajattelin, että sopiiko se tähän teemaan, mutta mistäpä minä tiedän mitä sinä olet tämän tarinan varalle suunnitellut :D.

  Hahmot on mielenkiintoisen näköisiä. Kiva kun ne ovat persoonallisia, eivätkä barbiemaisia hollywood nukkeja.

  Jään seuraamaan tarinaa, jatkoa odotellen :)!

  VastaaPoista
 14. Kiitoksia komment(e)ista, Jadeleine! :)

  Taustakuvasta: En oo koskaan tehny ite taustakuvia mihinkää blogiin, ja tää oli näistä Bloggerin valmisvaihtoehdoista ainoo hyvä. Sen ei silleen oo ees tarkotus sopia tarinan "tyyliin", koska tällä ei periaatteessa oo mitään muuta ideaa ku suvun ja perhe-elämän seuraaminen. Muut kuvat tosiaan oli aika hölmöjä, ja tää nyt vaan tuntu hyvältä. Mut ei sitä tiiä vaihanko tätä joskus tai jotain, osittain keskeneränen tää blogikii vielä on ku tarinakaa ei oo vielä prologin tyylistä alkua pidemmällä.

  Mukava et tykkäät myös simeistä. Persoonnallisuuvesta saahaan kiittää... öö... no, perheen kantaäiti Annyka on tosiaan miun eka simi kolmosessa koskaan, ja rehellisesti sanoen ei mikään maailman kaunein, mut ihan kivasti on nää valmissimit ja muut tuonu piirteitään perheeseen :)

  VastaaPoista
 15. Hahaa, ihanaa miten oot laajentanu tuota Sunset Valleyn pikkutaloa (tykkään pelata sillä!) Ja Cycl0n3 on monta kertaa piässyt oman simin mieheksi (ohan se aikas komia ;) ) Kirjotat hyvin, helppo lukea :D Miepä lukasen nuo loputki ja kommentoin sit uudestaan viimeisinpään -->

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommenttia jos tykkäsit/et tykännyt, niin tiedän missä pitäisi parantaa! :)
Ja käytähän mielellään jotakin nimimerkkiä, jotta voin vastata sinulle takaisin!